Fasters Elliot 6 år!


Lillfisen har blivit en brakskit!!
Grattis!!
Vi är snart påväg in för att fira.
Grattis åxå till Ena som blir ett år äldre! :)

Jag blev firad imorse av mina små. Holger & Towa hade tillverkat ett kort var som båda var så söta!
Choklad och ett halsband fick jag.

Min mamma fick ett halsband av mig.
Hon var på plats redan imorse eftersom hon på begäran sov över.
Tror dom hade rätt mysigt :)

Min gos!!

Min älskade pojke verkar bli dålig igen. Har jag smittat honom??
I em började hans blodsockervärde stiga okontrollerat igen trots inget godis och mycket fibrer. Steg från 17 till 17.5 nu på 20 minuter. Han känner sig låg säger han, konstig.
Vi ska justera med en dos nu, sen kollar vi vid midnatt och kl 3 och kl 6 kanske. Har små kisstickor som vi använder dagligen på morgonen men nu blir de extra viktiga då han ligger så högt. De kontrollerar ev gifter som kan bildas så nu blir det vid varje kisstillfälle.
Lilla gubben....


En dag med mina killar

Idag har jag, Ebbe och Holger varit på motorgården. Vi tog med min pappa och fyrhjulingen.
Älsklingen spenderade dagen med att skaffa en lårsträckning och Towa åkte till stan och shoppade med momma.
Jag somnade igår med en killande känsla i hals och öron, vaknade inatt och kunde knappt svälja. Efter en alvedon så tog jag mig iväg med barnen i alla fall. Holger hade super-kul och blev lerig. Ebbe ville bara ha mat.
Ammar utan amningsnapp nu.
Vi har tagit ut en flaska medicin till och jag vill slippa koka och koka alla nappar snart så vi går båda på behandling nu.

 
Denne man är betydligt mer kontaktbar och surrar på bra.Försöker greppa saker som storebrors hår eller mammas mun. Favvoleksaken är åxå kul.Älskar pappa gör han åxå!


Och musik! Så ska det låta och melodifestivalen är riktigt intressanta!Nu ska jag passa på att vila en sväng då Ebbe har fokus på moster och momma.

1 kilo på 3 veckor

Idag var vi till läkaren och bvc. Ebbe drogs ut till 63 cm och vägde 7170 g precis innan han pinkade, kräktes och pinkade igen. På pricken ett kilo upp på 3 veckor!
Hans lår börjar bli rätt gosiga.
Innan läkarbesöket så hade vi föräldragrupp.
Jag tog mig iväg trots sömnlös natt, fick även med mig fika till alla.
Efter bara ett tag så ringde skolan. Holger hade blivit jättelåg och dom ville jag skulle komma. Slängde mig i bilen och var där på max 2 minuter. Färgen hade så smått börjat återkomma i hans ansikte och han började må bättre men var väldigt tagen. Innan jag åkte tillbaka var han ute på rast och spelade fotboll och mådde prima.
Igår var vi inne i stan med flera ut lärarlaget både på hög och lågstadiet och de fick uppdatera sina kunskaper hos vår diabetessköterska. Passande!
Är så nöjd med lärarna och deras engagemang. Känns så tryggt!

Nu har jag och Ebbe precis badat. Vi var lite vågade och provade badkaret för första gången tillsammans. Pappa är borta på match så vi var helt ensamma. Han tyckte det var så mysigt och log hela tiden. Nu är han jättetrött och jag jättehungrig, han sover och jag ska se om jag hittar nåt att äta.
Får passa på då han väl vilar, brukar inte bli så ofta.
Vi får äran att njuta av vår glade son vaken hela dagarna och mestadels av nätterna med :)

Slödag


Igår hade vi så fullt upp hela dagen så idag blev det en riktig slödag. Jag och en pigg och glad Ebbe umgås i soffan. Kanske ev blir en promenad senare men jag är sååååå trött!

Var och kikade på en musikal igår. Ett gäng söta 5:or underhöll oss.
Pratade sedan med Kulturskolan angående hösten och min jobbsituation. Därefter gick jag till Fujitsu och berstämde även med dom hur min närmaste framtid ser ut.
Under promenaden ner till musikalen bestämde jag mig äntligen slutligen.
Har stött och blött detta.
I min fantasi för ett halvår sedan så skulle jag redan vid detta laget vara less på att vara hemma och vilja börja jobba igen. Jag skulle jobba 50% till hösten och plugga resten. Jag har sökt en kurs men vet inte än om jag kommit in. Såg mig inte alls som hemmamamman i ett år. Jag har ju gjort allt detta 2 gånger innan.
Då det nu hänt så mycket den senaste tiden och mycket har totalt vänts upp och ner, tagit all min energi och ställt mig mot väggen, så väljer jag nu att backa. Jag måste lägga min energi på läkning av min kropp och omhändertagande av min familj som är mitt allt. Jag kommer måsta kämpa och jobba hårt men jag tänker inte ge mig utan lägger nu ner allt krut på det!
Fortsätter min föräldraledighet på Fujitsu och avvaktar med skola och jobb som kräver mer frånvaro än vad jag nu varken kan eller vill ge.
Fredrik kommer vara hemma med oss hela sommaren och vi hoppas få den mysiga lugna tiden med alla barnen då. Umgås massor och ha det riktigt skönt! Åka på någon tripp och fundera tillsammans över livet.
Mitt hjärta!
På em kom mormor och hjälpte mig. Vi lagade mat och förberedde inför kvällens resa.
Holger hade sin första fotbollsmatch. Ville se till s¨allt fanns med och fungerade så han känner sig trygg och lugn och vill fortsätta med fotbollen. Middagen åt vi hemma och hade med kvällsfika, frukt, alla mediciner (både allergi astma och reservsaker till diabetesen), barnvagn och skötväska. Vi glömde paraply....
Han spelar med de som är 1-2 år äldre än honom och har bara varit på två träningar så jag måste medge att mina förväntningar inte var så höga....han har ju det han brås på åxå då det gäller bollkänsla.
Snacka om att jag fick äta upp det! Han började i kedjan och fick faktiskt en målchans, missade tyvärr men fann sedan sin plats i försvaret. Han bröt flera anfall och sa sedan att han gillade att tacklas.
Jag filmade och tog kort i massor. Hade fått order om att inte berömma eller synas för mycket så jag höll mig rätt lugn i bakgrunden. Påväg hem sedan var humöret på topp!! Han skrattade oh patade oavbrutet mellan tuggorna av kvällsfikat. Vi lyckades hålla blodsockret perfekt hela kvällen!!


Ikväll måste jag åka iväg med mina stora små älsklingar...vill inte!!!!!!!!

Towa 7 år


Vi har världens finaste 7åring här hemma!!
 Om allt går som planerat så kommer detta i öp och lt idag.
Vi planerar ett storslaget sångframträdande vid 7-tiden varpå hon kommer få gå till skolan och fortsätta fira några timmar innan vi fortsätter här hemma. Kakorna och chokladbollarna bakades igår kväll, tårtan gör jag sen idag.
Paketen är inslagn och ligger i min garderob oupptäckta. (vad jag vet)

Sitter nu och ammar.
Vi provar något nytt inatt.
Han sover som oftast i 2½ timma efter insomnandet och vaknar störthungrig. Jag lägger honom till bröstet och där ligger han sedan hela natten tills vi kliver upp, byter bara sida emellanåt. Jag blir lite lätt trött av detta....och sönder-snuttad.
Nu ska jag sitta upp och ge från båda brösten utan att han somnar för fort och sen lägga tillbaka honom i spjälsängen.
Hoppas han sover längre på det.
Nä....nu somnade han!!
Så, nu ligger han vid andra bröstet. Ska försöka få i honom så mycket som möjligt innan han läggs tillbaka så kanske jag kan få en till 2½timmas sammanhängande sömn.....nu väckte jag honom igen.
Vi satte även in myggfönster. Igår natt i sovrummet men det var lite vågat så jag flyttade det till vardagsrummet inatt så alla får lite indirekt syre. En helt annan luft.
Han får så mycket presenter vår prins. Igår kom en hel outfit från Humlan. Här myser han i badlakan från Änge.


Nu lägger jag honom.....så får vi se när magen skriker igen.....

Tänk att få sitta....


......i moffas knä & mysa igen.

Stadsbesök

Idag var jag, Holger & Ebbe till stan.
Vi pausade bilresan på väg in i lillsjöhögen för att amma.
Ett sjukhusbesök till diabetessköterskan samt dietist sod på schemat.
Är så stolt över min kille! Han försöker förstå och göra rätt. Man ser hur tristessen bubblar i honom emellanåt.
Efter lunchen så var det dags för någo betydligt roligare!!

Här görs affären upp.
Efter ett långt sparande så var det dags för cykelköpet.
Han lyckades även pruta ner hjälmen en hundring.
Vi fick in både cykel och vagn i bilen och åkte hemåt.

Nu ska vi förbereda 7års-firandet!!!

Kalas

Idag har vi haft 7års-kalas.
13 barn har ätit och lekt massor!
Towa var mycket nöjd och sover nu sött sedan länge.


Ebbe fick mysa med moster.


Min fotograf


Vi har en fotograf i familjen.
Holger har nu lyckats fylla minneskortet. En hel del som måste rensas men även en del guldkorn.
Delar med mig av några:


Ebbe har myst med storebror hela veckan.
Holger har haft något lurigt i kroppen och blodsockervärdet har åkt berg&dalbana totalt.
Vi har bara väntat på att något ska bryta ut men icke.
Idag tog vi snabbsänkan för säkerhets skull och den visade inget.
Har justerat både natt och dag med extra insulin och nu på em verkar det börja sjunka något.
5 dagar av konstant oro.
Är idag precis 2 månader sedan vi åkte in på barn och fick diagnosen. Mammas hjärta! Om jag ändå kunde ta över detta från honom!!
Kanske blir skolan imorgon med ett schema över extra doser vid behov.
Har ändå varit underbart att få ha honom hemma och riktigt rå om honom. Lite kruxigt ibland att hinna få till alla måltider till båda mina pojkar i tid men vi har lyckats utan minsta problem. Har t.o.m. provat lite mer grönsaker och hittat lite fler lösningar.
Hoppas värdet håller sig bra nu så han kan få sova ostört inatt utan att vi kommer och sticker honom hela tiden.

Idag vägde vi klimpen på BVC.
6170 g och 61.5 lång.
Han har gått upp 230 g på 2 veckor så jag slipper komplettera med ersättning.
Det har alltså fungerat!!! :)
Har fått tillbaka lite torsk på mig så jag har en ond sida igen, men den andra går att snutta på i evigheter.....vilket han gör.


RSS 2.0