Sjuklingar hemma

Idag är jag hemma med småbröderna bus. Dom rosslar och hostar. Natten var jobbig för dem båda och nu sover Milo ledans jag och Ebbe har lekt lite och nu myser under lurvfilten i soffan. Både Holger och Towa har varit sjuka, Towa redan då hon kom hit förra tisdagen och hon blev tillslut hemma måndag till onsdag från skolan och Holger med. Milo fick besöka läkaren i onsdags och fick ventolin. Ebbe blev först igår lite halvförkyld och är idag riktigt slö. Jag satt inatt med Milo i soffan och Ebbe härjade med pappsen i sängen. Blir en lugn fredagskväll.... :)
Igår åkte jag för att hälsa på mina kollegor och elever som framförde årets musikal "sugar" i Hammarstrand. Hade två otroligt roliga timmar och den hade kunnat få vara minst dubbelt så lång!! Fick en reserverad plats längst fram vid trumpetarna. Känner nu mer än någonsin hur jag saknar jobbet! Vill tillbaka nu!


Testar min nya telefon.

Lite segt att skriva än men måste ju prova. Tar lite tid... Men kul är det!


Milo 6 månader

Igår blev lillprinsen ett halvår gammal.
Han firade dagen genom att visa att han kunde sitta själv i nästan 10 minuter mitt på golvet.

Förvånad i början.


Idag har vi varit ute hela fm. Vi tog fram traktorer och cykeln. Testade även gungorna och det gillar Ebbe.



Jag passade även på att rensa bort glas från en dörr som ramlade i stormen i vinter....skar mig. Sen fixade jag hängrännorna.....skar mig....
Lunchen precis klar nu men Ebbe lyckades somna innan så den får vänta. Milo vaknade just ute i vagnen. Ligger och pratar och verkar må så gott men nu vill mamma kramas så jag ska gå och hämta honom.

Kulhelg

I fredags åkte jag, Evelina och våra pojkar till Djungelhuset. Ebbe sprang och sprang konstant. Han hade riktigt roligt så min plan är att vi helt klart kommer åka dit fler gånger. Kanske redan på söndag med Holger och Towa också. Väl hemma så fick vi fiskmiddaginbjudan av svärföräldrarna. Är så otroligt gott. Alltid lika mysigt att umgås med dom! Ebbe sov kvar och jag lade mig i Towas säng för att få testa på några timmars sammanhängande sömn för första gången på ett halvår. Sov från ett till tio!! Så skönt!
På lördagen löste vi melodikrysset och åkte sedan upp till mamma och pappa och hoppade i skoterpulkan för att bli transporterade ut på sjön. Ebbe väntade redan där med farmor och farfar. Vi hade ordentligt mysigt hela dagen i solen och åkte sedan tillbaka till Brattbacken för att laga lite middag och spela sällskapsspel allihopa.
Vi övernattade allihopa där och Milo sov med momma så jag fick kramas med Ebbe. Han har många drömmar just nu och behöver någon att kura ihop sig med.
På söndagen åkte vi ut igen och mötte upp massor av folk ute på sjön. Ebbe och Milo somnade på vägen dit och sov riktigt länge i skoterpulkan.
 

Riktigt härligt!! Ebbe hade sedan massor av kompisar att leka med då han vaknade och Milo sov nästan tills det var dags att åka hem.
Vi fortsatte med skotern upp till morbror där Annica fyllde år och bjöd på smörgåstårta och vin varpå vi sedan fick skjuts hem av pappa.
Jag var helt salig och trött i hela knoppen av helgen då vi sedan satt i soffan nybadade allihopa på söndagkvällen. Vilket liv man lever och vilka möjligheter man har till natur och upplevelser. Vilken frihet och lycka man kan ge sina barn. Ebbe och Milo har hela helgen fått umgås med sina mor och farföräldrar samt föräldrar. Vi saknar storebror och storasyster som attan ofta med pratar massor om dom och ikväll kommer äntligen Towa hit. Holger kommer på torsdag först. Tänk vilka barn jag har!!!
Var igår på utvecklingssamtal med Holger och Towa och kan bara känna stolthet och förundran över dessa starka små varelser som lyckas så bra med allt dom tar sig för.
Idag är jag och Milo hemma och myser och tvättar kläder medans Ebbe är en liten stund på dagis. Nu vaknade min lillprins så nu ska vi öva lite motorik och sitteknik. Tänk! På torsdag blir han 6 månader!!!!

Städdag

Har nu fått lite mer ordning här hemma.
Det är ett ständigt plockande, städande tvättande och flyttande på allt för att inte få total oordning. Max ett par timmar så får man börja om igen. Nu kanske det kan få vara såhär tills ikväll i alla fall.
Tittat lite i tidnigen "buffé " och blev inspirerad av lite nya recept som måste testas i helgen. Var över ett halvår sedan jag sist tog mig tid att läsa i en tidning. Har fortfarande inte börjat läsa i en bok jag fick låna för tre månader sedan. Borde passa på att sova lite då Milo nu sussar sött men den lilla egentid man får gäller att sörpla på länge och utnyttja väl. Så då skriver jag lite här.
Idag kommer Fredrik hem redan halv fyra. Undra just om vi ska ta och hitta på något eller om vi tar en kavlugn hemmakväll och lekamed alla leksaker som Ebbe fick i present. Barnen kan ju få vara med och leka med om dom är snälla! ;)
Just nu sitter jag uppkrupen i soffan under en filt och bara njuter av lugnet.
Kanske ska ta en kopp kaffe från min tassimo som jag fick av Fredrik i födelsedagspresent eller hänga en tvätt till. Borde sortera lite kort och sända iväg en beställning så jag kan fylla på fotoalbumen.
Känner nu att jag faktiskt får lite utrymme att komma ikapp ibland. Tid att klippa tånaglar och raka benen, fila fötterna och som sagt titta lite i en tidning eller blogga. Har blivit expert på att utnyttja all tid på dygnet till alla måsten så det känns som ren lyx att kunna sitta ner en halvtimma utan att det är för att amma.
Milo somnade vid halv tio igår kväl och kinkade en del inatt men godtog nappen fram till halv 4 då han ville ha mat, sedan sov han till halv åtta då Ebbe ville leka med honom. "Heeeeej Miiilooo!!" Egentligen har jag sovit rätt bra sista nätterna men det är som om jag är mer trött nu. Måste vara för att hormonerna återgår då ammningen är över. Har nu inte pumpat ur på två dygn men jag har lätt frossa hela tiden så det kanske skulle behövas.

Ser fram emot våren och sommaren nu. Hoppas att våra planer går i lås och vi får mer utrymme bara. Då är min tillvaro komplett! Jag har det egentligen oförskämt bra!! 

---------
Uppdaterar med en bild!
Då jag hämtat Ebbe från förskolan så har vi varit ute tills nu. Vi har fikat och lekt.
Måste hitta en bild på mig själv från då jag var liten så ska ni få se likheten!!!

Bildbomb!!

Oj!! Snart ett halvår sedan sista inlägget ser jag!!
Vi har alltså haft annat att göra än att blogga :)
Nu har jag tagit mig ur ammningsdimman och får sova mer än två timmar i stöten om nätterna sista fem dygnen. Åtta dagar har nu gått sedan sista ammningen och nu tar Milo både napp och flaska vilket han vägrat innan. Precis som sin storebror! På slutet var han en väldigt missnöjd liten kille som aldrig var mätt och nöjd. Nu har allt vänt.
Det har hänt en otrolig massa sedan förra inlägget så jag lägger in lite bilder och skriver lite runt dom.


Vi hade i somras en mycket spallig 1-åring som väntade på lillebror.


Förlossningen gick otroligt bra som jag skrivit om innan. Vi åkte hem redan dagen efter och allt har flutit på fint förutom att han ville äta JÄMT!!

På BB.


Hemma så fick bröderna lära känna varandra och Ebbe har hela tiden varit mycket snäll och försiktig med Milo.



Han gillar som sagt att äta och blev i början riktigt däst efteråt då han var mätt.

Hårdrock!!



Här fick Ebbe smaka kaka och är en riktig gottegris!! Längtar hela veckan tills det blir lördag och han får sin tablettask.


Fick användning för overallen jag stickade till Ebbe men som han nästan inte hann använda innan han växte ur den. Milo växer han med men inte riktigt lika fort på bredden, på längden ser dom ut att utvecklas lika.


Storasyster är en otrolig tjej som älskar sina småbröder och vill gärna hålla, bära och mata. Leendet på Milo då han ser henne går ej att missta.


Här är första kortet på Ebbe och Milo då han kom hem ett dygn efter oss.


Och här provar han att "hålla Milo" vilket han tjatar ofta om.


Mys i soffan med filten pappa köpte.


Mätt kille!


Ebbe skolades in på dagis i höstas och här är hans första kort. Eller FÖRLÅT!! Förskolan envisas han med att säga själv! Han vill INTE gå på dagis utan skolan lika som Holger och Towa. Milo är "faliiiten"!


Mina underbara barn samlade på kort i oktober.


Mamma sydde ett lapptäcke även till Milo som används flitigt. Otroligt fint!


Morbror är en av Ebbes strörsta favoriter! Här spelar dom piano. Farfar är ytterligare en favorit, möjligtvis den största! Vi pratar ofta, ofta om farfar, vad han gör och vad han brukar säga. Vi ritar av farfar dagligen då vi pysslar och lirkar och avleder med att prata om honom. Det fungerar.


Detta är bilden som blev inskickad till tidningen i samband med Milos födelse. Vi låg alla på golvet och pappa stod över oss på soffan och knäppte kort.


Vi provade flera konstellationer men dom blev så avlånga.


Mys i sängen!


Många utedagar har vi haft och här är i höstas då vi gick upp till den ännu snöfria slalombacken.


Morfar är mysig tycker Ebbe. Vi är ofta där och leker och åker ut med skotern.


Soffhäng.


Jag och Holger har testat längdskidor i vinter. Några vurpor blev det allt....


Mera soffbus!


Ebbe var stjärngosse på förskolans luciatåg och lyckades riktigt bra! Han stod så still och struten ramlade bara av några gånger. Det där med att sjunga var inte riktigt vad han fokuserade på.


Detta blev årets julkort. Vi skrattade gott åt Milos min men detta var det bästa av de dryga 50 försök vi gjorde.


På julafton var vi på Brattbacken sllihopa. Här är fina kusinerna samlade.


Tomten var riktigt snäll och inte ett dugg skrämmande.


Bästa storasyster!!!


På nyårsafton var vi ochså på Brattbacken och mös!


Pappa och Fredrik tände ljusballonger och det var riktigt spännande tyckte Ebbe.


Nyårsafton.


11 år blev Holger den 1:a januari. Helt otroligt!! Han är en avgudad och älskad storebror här hemma kan jag säga!!


Momma stickade en mössa till Ebbe som provas lite nu och då och brukar även bäras innomhus.



Kalasfin Milo på Holgers födelsedag.


Ebbe rev ned sitt dop-ljus och ikon så ljuset gick sönder. Han kom inspringande till mig och skrek: "Kungen ramla!!"


Milo älskar att bli buren. Som tur är har jag nu fått låna en bärsele som underlättar enormt!


Milo kan sitta i stolen själv med lite kuddar. Här första gången vig 4 månaders ålder.


Vi har länge trugat, lockat och provat med flaskan men den dög absolut inte föränn jag slutat amma.


Övar på att ligga på mage och nu går det riktigt bra att snurra åt alla håll.


Semlor är gott tycker Towa!!!



Milo tyckte bättre om gröt än ersättning.


Ebbe har en bok med en katt som är dum och räcker ut tungan. Här provar han.


Ammningen var tuff mot slutet då viljan och nyfikenheten blev starkare. Aj!!!
Inga tänder dock än så länge.


13:e februari var det tre år sedan morfar gick bort. Saknaden är fortfarande stor och mina minnen starka. Jag var till minneslunden med en blomkvist och ett ljus den dagen.


Har alltid velat ha ett sånt här halsband och nu är det tillverkat. Då vi inte planerar fler barn så ansåg jag att det var rätt tid att köpa ett. Barnens namn på ena sidan och födelsedatumen på andra.


Fredrik fick ett armband av mig på alla hjärtans dag.


Milo fick magsjuka och vi satt en dag i badkaret och ammade. Han återhämtde sig fort och allt gick bra.
Två dygn senare blev Ebbe sjuk. Han blev betydligt sämre och vi fick läggas in.
Först provades sondmatning men det blev bara värre.

Då han fick droppet så vände det. Det enda han sa under flera dygn var "snälla mamma få lite vatten"

Lagom till min födelsedag blev även jag sjuk.




Snö har vi hafr massor av i vinter. Här försöker Fredrik skotta av garagetaket lite.


Morgonen dp Ebbe fyllde två år så gick vi upp tidigt för att hinna med lite paket och mysfrukost.


Motorsågen var riktigt rolig men han fick MASSOR av presenter och vi firade dagen lång!



Mätt på tårta!


Milo fick gosa lite med morbror och var riktigt glad!


Igår var det dags igen. Ebbe började bli långhårig och han är en riktigt varm kille, med så tjockt hår som han har så blir det skönare om det är kort. Jag fick klippa honom.....men snabbt gick det och roligt var det inte! 

Resultatet blev riktigt bra. Men som dom säger: Allt klär en skönhet!


Nu får det vara nog med bilder för denna gång. Lovar att det inte dröjer lika länge till nästa inlägg!
Vår uppkoppling fungerr riktigt bra nu sedan vi äntligen blev fri Tele2 så det gör det hela mycket enklare.

Ikväll ska jag på kören igen. Otroligt skönt att få komma hemifrån en stund. Börjar kännas nu att man varit hemma ett tag. Hur mysigt det än är så längtar jag nu ordentligt efter jobb och annat men tänker inte gå tillbaka förän till hösten. Då får Fredrik ta vid här hemma.

Annars tror jag mer på ödet mer nu än innan. Allt har en mening och jag skönjar nu så smått en lösning på vår boendefråga.

Trivs ordentligt bra med mitt liv just nu och har det riktigt bra. :)

RSS 2.0