Joråsåatt...

Vår prins har fått in liiite rutiner!
Vi senarelade nattningen en aning. Kvällsvällingen intas vid 9 och sen sover han till ca halv 2. Ibland får vi honom att somna om men ibland behöver han 1½ dl påfyllning. Får han inte det och lyckas somna om så vaknar han vid 4 och vill ha välling annars kan han sova till fram emot 7. Morgongröten intas vid 8-9 beroende på natt-målet och sedan en liten powernap på en halvtimma vid 10-11. Lunch bestående av liten portion potatis/majs/morötter och fruktpuré. Blir det utgång i vagnen så sovs det några minuter till annars kan han vara vaken till mellis, banan eller annan fruktpuré. Middagsgröten blir vid 5 och så har det rullat på. Amningen har vi slutat med helt nu. Det sista utpumpade fick han på natten mot sin 6-månadersdag. 

Igår var vi till BVC.
6 månader och 3 dagar var han då.
11450 g och 72 lång.

Fick även igår sin andra tand!
Ska se om jag kan lyckas få en bild på gaddarna.
Tungan är allt jämt ivägen.

I helgen hade vi en riktig myshelg med kusinerna Elliot och Elvis.
På lördagen var vi på motorgården och barnen hade super-kul!!!


Slutligen en film eller 2.

Min musikaliska lilling:


Glad är han också:


Holger hade som sagt riktigt roligt i lördags!


Nu ska jag steka lite middags-biffar tills barnen kommer hem. Tror jag slänger in en rulltårta också eftersom fasters gooooooo kommer snart!!!

Rutiner?

3:e kvällen på rad nu som Ebbe somnat mellan 7-halv 8. Innan var han vaken till sent på nätterna och gnissade. Natten innan hade vi skiftbyte vid 3 så Fredrik tog de första gnisstimmarna....sen hade han nog gett upp. Innan har han ju vart vaken till sent på nätterna och velat bli burenoch ammad. Vi hade sedan en gemensam natt med honom och han vaknade några gånger men vi höll honom till 2 mål mat. Igår natt tog jag honom själv, det blir svårare då. Han söker fortfarande, drar mig i tröjan, borrar ner huvudet och gnäller. På dagen var han likadan. Jag hade ont i huvudet så vi var inne och "mös". Kinkiga var vi båda två och inga tröstande bröst fick han. Idag har vi varit ute och gått, haft en härlig dag med gosarna våra. Han blir så lugn i vagnen. Sover lite men sitter och tittar och finner sig helt i att bara vara.
Matvanorna har förändrats helt på några dagar. Från att ha snuttat JÄMT till att få frukostgröt vid 7-8, lunch bestående av större smakportion potatis/majs/morötter och fruktmos mitt på dagen. Innan lunchen är det tänkt en vila på en halvtimma vilket gått enligt planerna. Mellanmål vid 3 ca vilket idag bestod av lite bananskrap. Sedan en liiiten slurk urpumpad bröstmjölk innan en powernap på 15 minuter. Gröt vid 5 och sedan nattvällingen då sömnen tränger på. Han kommer säkert vakna lika mycket inatt men vi ska försöka hålla oss till max 2 mål välling/ersättning/bröstmjölk.
Imorgon blir det en heldag med gosarna igen. Towa är ju hemma och hennes kille ska komma på besök! Vi hade tänkt oss en dag ute på promenad, besök på bageriet och lite lekpark. Tacos till middag och sen bär det av på disco för barnen. Towa har redan lagt fram kläderna och t.o.m. tillverkat smycken just för kvällen.
Nä, nu ska jag gå och ta ett bls på Holger och släcka lampan där och sen blir det sängen även för mig!! Är helt slut!

Ebbe är ju liiite lik mig ibland med.....totalt trött på fotbollen!!


Sensommaruppdatering

Oj vad det händer mycket!!
Ebbe växer så det knakar!! Vi har inte vägt honom på en månad nu men om en vecka ska vi till bvc igen. Sist stannade vågen på nästan 10 kilo så det ska bli spännande att se. Han är så tung att gå och bära på!

Vi har ammat och ammat.
Känns nästan som om det blivit lite av en besatthet från bådas håll. Då det fungerade så dåligt i början efter mina infektioner och vi behövde intensivamma för att komma igång så har det säkert blivit lite av en vana. Han använder ingen napp trots flera försök utan det är jag som får agera napp. Om nätterna så har han fortfarande ammat varannan timma ca. En gång sov han dock flera timmar men de sista veckorna har vi inte gjort annat än tuttat hela nätterna. Han har varit lugn och nöjd och de andra har fått sova.
Vi kom nu fram till att det inte fungerar längre!
Jag skulle nog också må bra av lite sömn....
Igår ammade jag för sista gången!
Har idag pumpat ur och gett via flaska dock och det vill jag fortsätta med så han får 2 mål bröstmjölk/dygn i alla fall.
I övrigt så har vi testat oss fram. Då min antinbiotika säkerligen gjort hans mage känslig så har det gått sakta och resulterat i lite magont och kräkningar men vi börjar nu få ordning på det. 
Gröt är nu gott och en portion går nu bra. Fruktmos till det är mumma! Det tar vi till frukost och middag.
Mitt på dagen så testar vi lite smakportioner i form av potatis, majs och morötter. En matsked eller två får räcka för tillfället. Då det är sovdags igen på em så fyller vi upp med en flaska i form av hälften majsvälling och andra hälften ersättning. 
Som kvällsmål tar vi en flaska till och inatt blev det ytterligare en vid kl 3. 
Då det finns bröstmjölk så får han det istället. 

Första gången vi testade gröt gick inte så bra. Det var gott men han kräktes i flera timmar sedan.


Nu går det som sagt var bättre:


Potatisen och morötterna som jag kokar själv får inte innehålla några större bitar alls i någon form! Burkmaten har gått bättre. Vi blandar och provar.


Lite övrigt som hänt:

Vi hade 2 riktigt sköna dagar på husbåten också i sommar. Kusinerna och faster var med och vi badade hela dagarna.

Nu tillbringar jag och Ebbe våra dagar hemma då Holger och Towa är på skolan och pappa jobbar. Vi myser så ofta vi kan med Hilda och Jecka! Lite promenader och besök på bageriet blir det.


Den 23 augusti började pappa som sagt var att jobba, efter 10 veckors mys med oss så var det dags. Den dagen fick Ebbe sin första tand och Towa tappade sin 3:e.
Ser ni pricken :)

På fredagarna är Towa ledig med oss. Då promenerar vi och leker för fullt!


Vi hann även i sommar med ett mysigt dygn i Fjäl med kusinerna Elliot och Elvis!
Elvis går för fullt nu! Stor-killen! Han blir 1 år den 19:e! Tiden går så fort!

Ledsen bror....men jag MÅSTE verkligen lägga upp denna filmsnutt! Jag vet inte vem som hade roligast. Ebbe, du eller jag...som fick se er båda!

Som tur var fick Holger låna morbrors saxofon. Fösta gången han provade lät det såhär:

Nu har han haft 2 lektioner och lärt sig flera toner! Det låter verkligen super och vi införskaffade igår en bättre väska så han ska kunna cykla till skolan med den. Mamma är sååå stolt!!

Stolt är jag även över min älskade syster som igår klarade sin uppskrivning!! Volvon ska nu tankas full och göras redo för att utnyttjas snart!!


Var igår in på kontroll efter förlossningen och som det ser ut så blir det operation för min del.
Nä, nu ska vi testa lite potatis och morötter och sen ge oss ut i det underbart soliga vädret!! Där i vagnen sover Ebbe som bäst och mamma får röra lite på sig!


RSS 2.0