Sensommaruppdatering

Oj vad det händer mycket!!
Ebbe växer så det knakar!! Vi har inte vägt honom på en månad nu men om en vecka ska vi till bvc igen. Sist stannade vågen på nästan 10 kilo så det ska bli spännande att se. Han är så tung att gå och bära på!

Vi har ammat och ammat.
Känns nästan som om det blivit lite av en besatthet från bådas håll. Då det fungerade så dåligt i början efter mina infektioner och vi behövde intensivamma för att komma igång så har det säkert blivit lite av en vana. Han använder ingen napp trots flera försök utan det är jag som får agera napp. Om nätterna så har han fortfarande ammat varannan timma ca. En gång sov han dock flera timmar men de sista veckorna har vi inte gjort annat än tuttat hela nätterna. Han har varit lugn och nöjd och de andra har fått sova.
Vi kom nu fram till att det inte fungerar längre!
Jag skulle nog också må bra av lite sömn....
Igår ammade jag för sista gången!
Har idag pumpat ur och gett via flaska dock och det vill jag fortsätta med så han får 2 mål bröstmjölk/dygn i alla fall.
I övrigt så har vi testat oss fram. Då min antinbiotika säkerligen gjort hans mage känslig så har det gått sakta och resulterat i lite magont och kräkningar men vi börjar nu få ordning på det. 
Gröt är nu gott och en portion går nu bra. Fruktmos till det är mumma! Det tar vi till frukost och middag.
Mitt på dagen så testar vi lite smakportioner i form av potatis, majs och morötter. En matsked eller två får räcka för tillfället. Då det är sovdags igen på em så fyller vi upp med en flaska i form av hälften majsvälling och andra hälften ersättning. 
Som kvällsmål tar vi en flaska till och inatt blev det ytterligare en vid kl 3. 
Då det finns bröstmjölk så får han det istället. 

Första gången vi testade gröt gick inte så bra. Det var gott men han kräktes i flera timmar sedan.


Nu går det som sagt var bättre:


Potatisen och morötterna som jag kokar själv får inte innehålla några större bitar alls i någon form! Burkmaten har gått bättre. Vi blandar och provar.


Lite övrigt som hänt:

Vi hade 2 riktigt sköna dagar på husbåten också i sommar. Kusinerna och faster var med och vi badade hela dagarna.

Nu tillbringar jag och Ebbe våra dagar hemma då Holger och Towa är på skolan och pappa jobbar. Vi myser så ofta vi kan med Hilda och Jecka! Lite promenader och besök på bageriet blir det.


Den 23 augusti började pappa som sagt var att jobba, efter 10 veckors mys med oss så var det dags. Den dagen fick Ebbe sin första tand och Towa tappade sin 3:e.
Ser ni pricken :)

På fredagarna är Towa ledig med oss. Då promenerar vi och leker för fullt!


Vi hann även i sommar med ett mysigt dygn i Fjäl med kusinerna Elliot och Elvis!
Elvis går för fullt nu! Stor-killen! Han blir 1 år den 19:e! Tiden går så fort!

Ledsen bror....men jag MÅSTE verkligen lägga upp denna filmsnutt! Jag vet inte vem som hade roligast. Ebbe, du eller jag...som fick se er båda!

Som tur var fick Holger låna morbrors saxofon. Fösta gången han provade lät det såhär:

Nu har han haft 2 lektioner och lärt sig flera toner! Det låter verkligen super och vi införskaffade igår en bättre väska så han ska kunna cykla till skolan med den. Mamma är sååå stolt!!

Stolt är jag även över min älskade syster som igår klarade sin uppskrivning!! Volvon ska nu tankas full och göras redo för att utnyttjas snart!!


Var igår in på kontroll efter förlossningen och som det ser ut så blir det operation för min del.
Nä, nu ska vi testa lite potatis och morötter och sen ge oss ut i det underbart soliga vädret!! Där i vagnen sover Ebbe som bäst och mamma får röra lite på sig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0