Fönsterfix.

Igår tog vi oss i kragen, sambon fick putsa och jag hänga upp.
Vi tog ner samtliga extrafönster från vinden och åtgärdade kalldrag och ljudisolering på samma gång.
Fönstren som sitter i vårt hus är endast 2-glasfönster men den händige herren som bodde där innan har tillverkat egna extrafönster och VIPPS....har vi 3-glas. För att motverka all fukt som dessvärre luftvärmepumpen orsakar så lade jag vadd mellan fönstren, några flugsvampar på detta fick pryda i köksfönstret och på barnens rum några små leksaker. Riktigt gulligt blev det.
Innan vi sedan åkte tillbaka med pappas "jiipn" och skulle få middag där så testade vi ljusslingan till utegranen, den lös så vackert, hängde upp den på den perfekta granen som svärfar letat upp åt oss, satte i kontakten......."varde ljus" fungerade inte. Vi lade problemet på hyllan och då det inatt kommit massa snö så lär vi ju inte få ner det. Vi får ut med hårtorken och saxen ikväll och vålda helt enkelt.
"Jiipn" behövde vi för att kunna backa in husvagnen bakom huset utan slir med framhjulsdrift. Dragkroken på fronten fungerade utmärkt och vi kunde lätt få vagnen dit vi ville.
Då vi väl kommit hem så tog vi ett hett bad och lade oss i soffan, tittade på "ensam mamma söker" och wallanders "luftslottet" innan vi slocknade.

Veckan som varit har rullat på i snabbt tempo.
Fullt upp med förberedelser inför lucia och julkonserter.
Vi började luciarepetitionerna med över 90 undommar, får se om antalet håller i sig till framträdandet...då blir det varmt med alla ljus!!
Helgen var lugn, vi tog tillvara tiden med varandra. Under kommande vecka får vi inte en enda kväll ledig.
Nästa helg är det första advent, vilket för mig innebär konserter i kyrkor.
Barnen ska som vanligt få baka pepparkakshus och hjärtan att hänga i fönstren. Vi ska baka, dricka glögg och hänga upp jul-stjärnor. Lite julmusik kommer det även bli.
MYYYYS!!!

Bjuder denna snöiga dag på ett midsommarkort-07, lagomt lulliga, glada och nöjda :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0